Graviola – tratament împotriva cancerului, beneficii și mod de utilizare

Graviola – tratament împotriva cancerului, beneficii și mod de utilizare

Ce este Graviola?

Graviola este un fruct de culoare verde, cu mici țepi pe suprafață, care crește în pădurile tropicale ale Americii de Sud. Acesta se găsește în arborele Graviola (Annona muricata și este cunoscut pentru efectele benefice pe care le au atât fructul, cât și frunzele și semințele, în tratarea diverselor boli, chiar și cancerul.

Pentru ce se utilizează Graviola?

  1. Tratarea cancerului – fructul de Graviola luptă împotriva celulelor canceroase, fiind îmbogățit cu vitamine și minerale, precum B1, B2, vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, zinc și fosfor.
  2. Tratarea herpesului – virusul herpetic poate fi distrus, datorită capacității sucului de Graviola de a împiedica creșterea herpesului în celulele infectate.
  3. Împotriva infecțiilor – sucul de Graviola este un puternic antibacterian, antihelmintic, antidepresiv, anticonvulsiant, stimulant digestiv, sedativ, hipotensiv și vasolitatator. De asemenea, substanțele active din acest suc diminuează durerile de cap, afecțiunile reumatice și insomnia.

Alte efecte beneficie ale sucului de Graviola pentru organism sunt:

  • Citostatic – (anticancerigen superior);
  • Antidiabetic;
  • Antibacterian;
  • Antihelmintic;
  • Anticonvulsivant;
  • Antidepresiv;
  • Analgezic (antidurere);
  • Inhibator al virusului hepatitei B și C;
  • Antifungic;
  • Antispasmic;
  • Antimicrobian;
  • Antitumoral;
  • Antiviral;
  • Antiparazitic;
  • Antineoplasmic;
  • Antidepresiv;
  • Antitumoral;
  • Sedativ;
  • Astringent;
  • Citotoxic;
  • Depresant cardiac;
  • Hipotensiv;
  • Stimulent digestiv;
  • Febrifug;
  • Reducerea ritmului cardiac;
  • Vermifug;
  • Vasodilatator;

Studiile efectuate recent au dus la concluzia că sucul de Graviola are potențial de combatere al cancerului.

Fructul de Graviola are un conținut bogat de acetogene anionice, unic, ce se dovedesc a avea proprietăți antitumorale, care au fost demonstrate în studii pe animale. Cele mai bune efecte ale sucului s-au văzut în cazurile de cancer mamar și hepatic, conform cercetătorilor în domeniu.

Totuși, până în momentul de față, nu s-au realizat testele pe oameni, iar FDA încă nu a aprobat utilizarea sucului de Graviola în tratamentele pentru cancer.

Pe de altă parte, studiile realizate de către cercetătorii Școlii de Medicină și Științe Farmaceutice a Universității Purdue au ajuns la următoarele concluzii, ce pot fi probate printr-o simplă căutare pe Google:

  • Fructul Graviola localizează și distruge celulele tumorale maligne din 12 tipuri diferite de cancer;
  • Unii compuși obținuți din Graviola pot încetini ritmul de creștere al celulelor tumorale, fiind mai eficient decât medicamentul cel mai uzual utilizat în chimioterapie, și anume Adriamycin;
  • Compușii Graviola atacă selectiv celulele canceroase, lăsând neatinse celulele sănătoase.

Încă se efectuează studii asupra efectului antitumoral al fructului de Graviola, dând speranțe bolnavilor ce luptă cu această boală.

Beneficiile acestui fruct se găsesc atât în fruct, cât și în coajă, fruncte, semințe și tulpină și contribuie la reglarea glucozei din sânge și la protejarea inimii (datorită substanțelor fitochimice), fiind o importantă sursă de antioxidanți benefici organismului, în lupta cu radicalii liberi.

  1. Întărește sistemul imunitar

Un alt beneficiu important al consumului de Graviola este cel de întărire a sistemului imunitar. Astfel, bolile comune precum răceala și grupa pot fi prevenite cu ușurință.

Timp de mai multe secole, indigenii din America de Sud au utilizat Graviola pentru a ține sub control nivelul glicemiei la bolnavii de diabet zaharat.

Un studiu efectuat pe șobolani ce erau bolnavi de diabet, cărora li s-a administrat Graviola, a demonstrat un nivel crescut al antioxidanților în sânge, nivelul grăsimilor din sânge redus și un ficat mai sănătos.

 

  1. Îmbunătățește sistemul digestiv

Graviola are proprietăți antivirale și antiparazitare, fiind foarte eficient în:

  • Tratarea constipației;
  • Tratarea diareei;
  • Balonare;
  • Distrugerea viermilor intestinali și a altor paraziți;
  • Mișcările intestinale regulate.

O singură ceașcă de pulpă de graviola conține 7 grame de fibre alimentare, fiind, de asemenea, o foarte bună sursă de fibre dietetice. Aceste fibre sunt benefice și în cazul dietelor de slăbire, deoarece reduc apetitul și cresc senzația de sațietate.

  1. Proprietăți antioxidante

Grație cantității de substanțe antixidante din compoziție, Graviola este un adevărat adjuvant în procesele regenerative, ajutând în prevenirea și tratarea reziunilor la nivel de celule. De asemenea, inversează semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile sau petele pigmentare, cauzate de înaintarea în vârstă.

Antioxidanții nu au doar rolul de a menține aspectul întinerit, ci protejează împotriva afecțiunilor provocate de stresul oxidativ.

Prezența radicalilor liberi în aerul pe care îl respirăm dar și în alimentație reprezintă un adevărat pericol pentru organismul nostru, de aceea este foarte important consumul de antioxidanți cu regularitate.

Doar antioxidanții pot distruge efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, protejând celulele și reducând riscul de îmbolnăvire.

 

  1. Boost de energie

Nu există încă un studiu oficial care să ateste această supoziție, însă relatarea unor persoane care au consumat Graviola sugerează faptul că acesta oferă un adevărat aport de energie, combatând oboseala.

 

  1. Guta – fructul reduce nivelul de acid uric din organism, putând reprezenta un tratament în acest sens.

 

  1. Durerile de spate – de asemenea, persoane care au consumat graviola au raportat pe diferite forumuri dedicate acestui fruct ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor reumatice, cu toate că nu există încă un studiu de laborator ce poate atesta acest fapt.

 

  1. Herpes – această infecție virală, cauzată de virusul Herpes Simplex, se caracterizează prin ulcerații la nivelul gurii sau la nivelul organelor genitale, ori descărcări vaginale, dureri în timpul urinării sau răni după scăderea temperaturii. Cercetătorii susțin că fructul de Graviola este eficient în vindecarea herpesului, conform unui studiu de laborator publicat în 2012. De asemenea, un alt studiu din 1999 a demonstrat eficiența graviolei împotriva acestui virus.

Tratamentul cu Graviola împotriva cancerului

Studiile efectuate în America pe parcursul a peste 20 de ani de către unul dintre cei mai mari producători de medicamente, atestă faptul că substanțele acetogene din Graviola au proprietăți antitumorale în cazul diferitelor tipuri de cancer, precum cel ce sân, de colon, pulmonar, pancreatic, hepatic sau de prostată. Aceste substanțe acționează, blocând sursele de energice responsabile cu alimentarea celulelor canceroase, conducând spre distrugerea acestora. În rândul acetogeninelor există annonaceous, cea mai importantă componentă, ce are rolul de a ataca și suprima tumorile.

Fructul de Graviola conține 82 de Acetogenine diverse, ce constituie un adevărat suport în chimioterapie.

 

Alte proprietăți ale fructului de Graviola

  • Un fruct cântărește până la 5 kg, iar pulpa acestuia poate fi utilizată în prepararea salatelor de fructe, având un gust deosebit;
  • Este un fruct sănătos ce poate fi consumat în cadrul curelor de slăbire, datorită conținutului de fibre ce reduc apetitul. (o cană de puplă de Graviola conține în medie 7,5 grame de fibre, echivalentul unei porții de cereale sau a unui măr). De asemenea, are un conținut ridicat de celuloză, un conținut insignifiant de grăsimi și doar 148 de calorii.
  • Reprezintă o adevărată sursă de minerale esențiale – magneziu, fier, potasiu și fosfor.

Ar putea fi Graviola de 10.000 de ori mai benefică decât chimioterapia?

În urma unor teste realizate în laborator, s-a concluzionat faptul că extractul de Graviola poate distruge celulele canceroase, fiind de 10.000 mai benefic decât chimioterapia.

În cazul pacienților ce suferă de cancer și care caută o variantă alternativă în tratarea acestei boli, sucul de Graviola poate constitui un adjuvant extraordinar.

 

Utilizarea Graviolei în scopuri terapeutice

Se pot utiliza toate componentele acestui fruct, inclusiv frunze, pulpa, semințele, rădăcina și scoarța. Pulpa poate fi consumată în stare naturală sau poate fi utilizată în sucuri, înghețată și alte deserturi delicioase. De asemenea, din frunze se pot prepara tincturi și ceaiuri.

 

Consumarea fructului de Graviola

Pentru a fi copt, fructul trebuie să aibă o textură moale la atingere. Pentru consum, se va secționa fructul în jumătate și se va scoate miezul cu o linguriță.

Gustul fructului este unul unic, dulce-acrișor, asemănător unei combinații de banană, papaya și ananas.

Fructul are semințe negre ce se îndepărtează, iar pulpa se poate consuma în stare naturală sau în rețete de prăjituri, shake-uri, salate de fructe, alături de legume sote ori supe.

Graviola se găsește sub diferite forme, precum capsule sau suc, după preferința fiecărei persoane.

Se recomandă citirea cu atenție a etichetei, pentru dozarea optimă.

 

Contraindicații și eventuale reacții adverse

  • Consultați medicul de specialitate înainte de a utiliza orice supriment pe bază de Graviola;
  • Femeilor însărcinate nu le este indicat consumul de Graviola, nefiind realizate niște studii care să ateste siguranța acestui supliment pentru făt sau sugar;
  • WebMD încurajează prudența în cazul utilizării suplimentelor pe bază de Graviola, datorită predispoziției de distrugere a celulelor nervoase și de provocare a simptomelor asociate bolii Parkinson.

 

Compoziție / valoare nutritivă – 100g de Graviola

Câteva dintre valorile nutriționale ale fructului de Graviola sunt:

  • Energie – 66 kcal (267 JK);
  • Proteine – 1 g;
  • Carbohidrați – 16,84 g;
  • Zaharuri – 13,54 g;
  • Grăsimi – 0,3 g;
  • Fibre alimentare – 3,3 g;

Vitamine:

  • Vitamina B6 – 0,059 mg (5%);
  • Vitamina C 20 – 6 mg (25%);
  • Tiamina B1 – 0,07 mg (6%);
  • Niacina B3 – 0,9 mg (6%);
  • Acid pantotenic B5 – 0,253 mg (5%);
  • Acid folic B9 – 14 micrograme (4%);
  • Riboflavina B2 – 0,05 mg (4%);
  • Colina – 7,6 mg (2%);

Minerale:

  • Calciu – 14 mg (1%);
  • Fier – 0,6 mg (5%);
  • Magneziu – 21 mg (6%);
  • Fosfor – 27 mg (4%);
  • Potasiu – 278 mg (6%);
  • Sodiu – 14 mg (1%);
  • Zinc – 0,1 mg (1%);

 

Graviola – PRO și CONTRA

PRO Graviola:

  • Bogat în vitamine și minerale indispensabile organismului;
  • Conținut scăzut de calorii și grăsimi și un mare aport de fibre și proteine;
  • Poate preveni cancerul;
  • Indicat diabeticilor;
  • Sursă de antioxidanți, luptând împotriva stresului oxidativ și a altor boli;

CONTRA Graviola:

  • Fructul proaspăt nu se găsesește în magazine, piețe;
  • Efectul anticancerigen nu a convins încă toți cercetătorii experți asupra acestui beneficiu;

Concluzie

Pacienții bolnavi de cancer pot consuma alternativ sucul de Graviola, recunoscut nu doar pentru efectul antitumoral, dar și pentru alte numeroase beneficii asupra organismului.

Este recomandat, de asemenea, să consultați medicul specialist înainte de a utiliza orice supliment pe bază de Graviola.

0 Productos