Stimulează digestia și secreția de sucuri gastrice Ajută în tratamentul răcelii și gripei Accelerează metabolismul și are efect antiinflamator
Sucul de ghimbir este un suc 100% certificat organic. Conține suc presat la rece din rizomi de ghimbir 99,5 % și suc de lămâie organic 0.5%.
Rizomul de ghimbir conţine uleiuri esenţiale ca gingeroli, zinghiberina, zinghiberol, felandren, borneol, cineol. Mai conține fenoli, amidon, mucilagii şi răşini. Este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D
Planta care crește în regiunile tropicale, ghimbirul (Zingiber officinale) a fost și este una dintre cele mai cultivate plante aromate din lume. Referințe despre importanța sa economică și medicinală există în scrieri vechi de 5.000 de ani. Pe vremuri, țările care făceau comerț cu ghimbir aveau bunăstare și putere. Face parte din aceeași familie cu cardamomul și curcuma (turmeric). În evul mediu European o livra de rizomi de ghimbir – o jumatate de kilogram valora cât o oaie.
De-a lungul istoriei a fost apreciat ca medicament, ca afrodiziac, ca băutură spirituală etc. Sistemul chinez și ayurvedic (indian) îl considerau un dar vindecător din partea zeilor. Coranul descrie ghimbirul ca pe o băutură a celor mai înalte spirite din ceruri. Forța sa vindecătoare nu are egal în istoria medicinei naturale. Se spunea că ghimbirul provine chiar din grădina Raiului, din Eden. În SUA, la începutul secolului XX, ghimbirul era considerat remediu de top în probleme de digestie. În cazul unei mese copioase, consumând ghimbir, îmbunătățim absorbția și asimilarea nutrienților. De asemenea, desfacerea proteinelor. Ghimbirul ne protejează stomacul și împotriva ulcerelor, stimulând secreția de mucus.
Studiindu-i prezența în nenumăratele remedii naturale tradiționale, ghimbirul a făcut parte din peste 50% dintre ele.
Pe lângă calitățile sale culinare, ghimbirul aduce o serie de beneficii organismului nostru dintre care enumerăm:
Atenționări
Ghimbirul trebuie consumat cu prudenţă de persoanele cu intestin iritabil, cu gastrită şi cu risc de hemoragii.
Ghimbirul nu trebuie asociat împreună cu medicamentele pentru diabet sau hipertensiune, deoarece afectează acțiunea acestor medicamente. Nu consumați ghimbir dacă sunteți sub tratament cu insulină, anticoagulante, beta-blocante. Cereți sfatul medicului curant dacă sunteți sub tratament medicamentos asupra consumului de ghimbir.
Mod de administrare:
Între 3 ml și 15 ml pe zi împărțit în 3 doze în funcție de vârsta și starea generală fizică dacă nu există alte recomandări. Se poate dilua în apă, ceai sau alte sucuri naturale. Ideal se consumă în timpul mesei. Pentru răceli și probleme respiratorii se poate consuma după masă amestecat cu miere (de preferință miere salcâm cu fulgi de argint). Agitați bine înainte de folosire. După deschiderea sticlei se păstrează la frigider și se consumă într-o lună!
Ghimbir este un suc foarte gustos si foarte benefic in perioada de iarna , doar cateva lingurite pe zi dizolvat in ceai sau chiar in apa iti da o stare de bine , te scapa de balonarile neplacute si chiar de kg depuse in perioada sarbatorilor !! IUBESC ACEST SUC SI IL RECOMAND CU MARE INCREDERE !!!
Este concentratul care nu îmi lipsește din frigider. Ori fac un suc, cu apă și lămâie, ori îmi pun puțin în cafeaua de dimineață... Recomand. Simți că schimbi ceva în stilul de viață. Un produs sănătos și delicios totodată.
Coșul este gol
16 ianuarie, 2021
Ghimbirul acesta nu imi lipseste din consumul zilnic . Ma rasfat cu el punandu-l in cafea dimineata,ajutandu-ma la intarirea imunitati si la o digestie mai buna. Vi-l recomand cu toata increderea!👍👍👍